zondag 3 januari 2021

Zondag 3 januari 2021

Ik heb heel veel gedaan deze laatste vakantie week maar (te) weinig bezig geweest met de Castellette.
De platen van de luchtkoeling heb ik binnenwerks 3x en de buitenkant 4x in de Hammerrite gezet. Lijkt me een prima bescherming. Ook de startmotor is geverfd en de kabel tussen het startrelais en de startmotor heb ik netjes beschermd met vulkaniserende tape. Deze onderdelen liggen nu in de doos 'klaar voor montage'.

Alleen krijg ik het geschilderde oppervlak niet helemaal mooi glad c.q. egaal. Tussendoor heb ik wel geschuurd maar dat heeft niet het gewenst effect opgeleverd. Bij de volgende onderdelen zal ik de verf wat meer verdunnen. 

De donor-eend wordt steeds kaler. De veerpotten heb ik er uit moeten slijpen. Dat is geen probleem want ik gebruik bij montage straks toch nieuwe stelbussen, zeskantmoeren en demprubbers.

Bij het losmaken van de schokbrekerbouten, leek het wel even vuurwerk. Met een grote knal kwamen deze bouten los door met mijn hele gewicht op de ringsleutel te staan. De schokbrekers (merk: hydra max) zien er nog goed uit en ga ik weer hergebruiken. De stofkap zit zowel bij de voor- als achter as aan de kant van de veerpot.
Bij de rechter veerpot is het voorste schot doorgeroest. Hier moet dus een nieuwe deksel op worden gelast. Maar eens uitzoeken waar ik dat het beste kan laten doen. Een bedrijf in de buurt is wel makkelijk voor als ik nog meer laswerk krijg. De andere veerpot is goed en kan ik gaan schoonmaken en Hammerite + Dinitrol zetten.

Maar ook...
Dinsdag meegelopen met de bouwtechnische keuring van de nieuwe woning van mijn jongste dochter in de Schuijtgraaf in Arnhem. Heel interessant hoe een bouwtechnische specialist kijkt naar een woning.

Woensdag samen met Nettie in de VW-bus en gehuurde aanhanger naar Schijndel om hout te halen voor onze houtkachel. Zagen en kloven en aan het eind van de middag lag er 1 m3 hout op de kar. Laat de winter (volgend jaar) nu maar komen. 

Afgelopen zaterdag de hele dag bij mijn dochter in Utrecht geklust.
Van de buitendeuren van hun balkon, waren de deurdorpels en het onderste deel van het kozijn verrot. Met de multitool kon ik de stukken er prima tussen uitzagen. 

Inmiddels de nieuwe hardhouten dorpels en stijlen besteld en die ga ik volgende zaterdag monteren. Wel fijn dat je bij de bouwmarkten kunt bestellen om af te halen.



Komende week weer aan de slag op school maar zeker ook nog wel tijd om verder te werken aan de Castellette. Ik hoop dat ik aan het eind van de week het gestripte oude chassis uit de tent kan doen. Wan dan kan ik het nieuwe chassis op de bokken plaatsen.
Dinsdag ga ik naar Brummen om een snelheidsmeters van de Morris Mini op te halen die ik via Marktplaats heb gekocht. Een van de Castellette's in Esbeek heeft er ook zo een en dat dat staat erg fraai.

Basispakket Chassiswissel van Eendenspul



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten